Bijgerechten, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Spreads, sauzen en pasta's, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Dillemayonaise (vegan)

Op welke manier voel jij dat je op een prettige manier wordt uitgedaagd?

Vandaag mag ik een veganistische lunch verzorgen. Hoewel ik graag met recepten bezig ben, is dat een keuken waar ik nog niet zo heel erg thuis in ben…. Leuk om me daar op deze manier weer wat verder in te mogen verdiepen… En zie daar, er gaat weer een hele nieuwe wereld voor me open. Altijd fijn zo aan het begin van de week :-).

Ingrediënten Dillemayonaise (vegan)

60 ml amandelmelk (ongezoet)
100 ml olijfolie
1 eetlepel dille (vers)
2 theelepels mosterd
1 eetlepel appelazijn
1 theelepel limoensap
peper
zeekraalzilt (of zout)

Bereiding
Doe de amandelmelk, dille, mosterd, appelazijn, limoensap, peper en zeekraalzilt in een smalle beker van een staafmixer. Zet de staafmixer op de bodem en meng. Voeg dan terwijl je de staafmixer op de bodem houdt, heel langzaam de olie toe. Zodra de olie is toegevoegd, mag de staafmixer uit en is de mayonaise klaar….