Bijgerechten, Borrelhapjes, Broodbeleg, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Lunch, Ontbijt, Reflectievraag, Salades, Spreads, sauzen en pasta's, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Zeewier spread (vegan tonijnsalade)

Waarin of waarmee behaalde jij een onverwacht succes?

Soms zijn try-outs verrassend lekker. Dit recept was daar een typisch voorbeeld van. Het was zoiets van een keer knipperen met je ogen en het volle bakje was tot op de bodem toe leeg…. Voor herhaling vatbaar dus…

Ingrediënten

100 gram zonnebloempitten
1,5 velletje nori
2 eetlepels mayonaise (vegan)
1 takjes peterselie
0,25 rode ui
1 eetlepel kappertjes
0,5 theelepel cayennepeper
peper
zeekraalzilt (of zout)
1 theelepel lemonsap

Bereiding
Week de zonnebloempitten gedurende minimaal een uur (mag ook een hele nacht). Maal deze in een keukenmachine samen met de nori, mayonaise, peterselie, cayennepeper, peper en zeekraalzilt tot een smeuïge pasta. Is hij nog te dik, voeg dan een beetje olijfolie toe. Hak dan de ui in kleine stukjes en voeg deze samen met de kappertjes bij de pasta en meng goed.