Energieoefeningen, Glutenvrij, Koek en Gebak, Koemelkvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Tussendoortje, Veganistisch, Vegetarisch

Pruimen-Abrikozen-Notenreep

Je kunt jouw chakra’s (en daarmee jouw energie) verbinden, uitlijnen en in beweging zetten door het hardop maken van klanken. Ze noemen dat ook wel tonen. Een fijne oefening om de dag mee te beginnen. Het gaat niet om mooi maar om het uiten; al zul je wel merken dat hoe vaker je dit doet, hoe langer je adem wordt en hoe zuiverder de tonen worden. Raak je bij het maken van een bepaalde toon sneller buiten adem, trilt je stem of is de toon minder helder dan heeft dat gebied voor die dag misschien wat extra aandacht nodig. Ik gebruik zelf de onderstaande klanken. Als je wat verder zoekt op het web, dan zul je ook andere indelingen tegenkomen. Als je na een goede inademing iedere klank 3 keer maakt terwijl je uitademt, dan zul je merken dat er al van alles in trilling gaat en jouw energiefrequentie zich zal verhogen.

bekken – UU of UH
buik – OE
zonnevlecht – OO
hart – AA
keel – EE
3e oog – IE
kruin – MM of NG

Ingrediënten Pruimen-Abrikozen-Notenreep

20 pruimen gedroogd zonder pit
5 eetlepels noten (walnoten, hazelnoten, amandelen, pecannoten)
10 abrikozen (gedroogd)
1 eetlepel sesamzaad
1 eetlepel zonnebloempitten
1,5 eetlepel kokosolie

Bereiding
Doe de pruimen, abrikozen, noten, zonnebloempitten en kokosolie in een keukenmachine en maal tot een plakkerige massa ontstaat waar de stukjes noot nog zichtbaar zijn. Neem een vierkant of rechthoekig schaaltje. Leg daar bakpapier in. Scherp hier vervolgens het vruchtennotenmengsel in. Verdeel dit mengsel zo gelijkmatig mogelijk en druk het met de achterkant van een lepel stevig in het bakje. Bestrooi met sesamzaad en druk nog een keer goed aan. Plaats het gerecht in de koelkast voor minimaal 30 minuten (mag ook een nacht zijn). Snijd van de ontstane koek indien gewenst, langwerpige repen.