Bijgerechten, Borrelhapjes, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Lunch, Notenvrij, Spreads, sauzen en pasta's, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch

Eiersalade

Wat bleek voor jou een eitje te zijn in de afgelopen tijd?

Als ik voor de trainingen eiersalade maak, dan kan ik eigenlijk nooit genoeg maken. Het blijkt iedere keer weer een succesnummer en de schaal is dan aan het einde van de lunch ook altijd weer leeg.

Ingrediënten (4 personen)

 4  eieren
 1  bosuitje
 2  augurken
 1 eetlepel  verse groene kruiden zoals bieslook, peterselie of basilicum
 1 eetlepel  mayonaise (zelfgemaakt)
 1 theelepel  citroensap
 0,5 theelepel  parprikapoeder
 peper
 zout
 1 scheut  olijfolie
 1 scheut  vocht van de augurken

Bereiding
Kook de eieren en pel ze. Prak de eieren fijn. Snijd de bosuien en augurken fijn. Doe die samen met de groene kruiden, mayonaise, citroensap, paprikapoeder, peper, zout en olijfolie bij de eieren en meng goed.