Het maken van Falafel lijkt een hele klus, maar uiteindelijk viel het me echt heel erg mee en samen met een tajine gemaakt van tomaat, paprika, champigons, ui, bleekselderij, olijven en knoflook was het een feestelijke maaltijd.
Ingrediënten (4 personen)
400 gram | gedroogde kikkererwten of 1 pot kikkererwten op vocht |
50 gram | peterselie (vers) |
40 gram | koriander (vers) |
1 grote | ui |
3 teentjes | knoflook |
1 eetlepel | curcumapoeder |
1 eetlepel | komijn gemalen |
1 theelepel | cayennepeper |
1 | groene peper |
peper | |
zout | |
1 theelepel | bakpoeder |
plantaardige olie | |
100 ml | (plantaardige) yoghurt |
1 takje | munt |
Bereiding
Week de gedroogde kikkererwten gedurende 48 uur in water (of giet het vocht van de pot met kikkererwten). Doe deze met de peterselie, koriander, ui, knoflook, curcuma, komijn, cayennepeper, groene peper, peper, zout en bakpoeder in een keukenmachine en pureer. Mocht het erg droog zijn, voeg dan een scheut water toe. Maak van dit kikkererwtenmengsel kleine bolletjes (evt. iets ovaal en iets platmaken) en bak/frituur die op hoog vuur in een laag plantaardige olie aan twee kanten bruin.
Pureer de yoghurt, munt en een kleine beetje komijn gemalen tot een gladde saus en serveer die bij de falafel.