Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Ontbijt, Recepten, Reflectievraag, Tarwevrij, Toetje, Veganistisch, Vegetarisch

Fruitpudding met chiazaad

“The proof of the pudding is in the eating” is een bekende Engelse uitdrukking. De praktijk moet uitwijzen of iets werkt, is de betekenis hiervan. Heb jij een voorbeeld van iets dat zich in de dagelijkse praktijk heeft bewezen?

Je moet er tijdig aan denken om deze fruitpudding met chiazaad te maken. Hij moet nl. een paar uur  in de koelkast staan om op te stijven. Maar hij is echt lekker als ontbijt of als toetje.

Ingrediënten (1 persoon)

 5  aardbeien
 15  bosbessen
 2,5 eetlepel  chiazaad
 1 eetlepel  lijnzaad
 200  amandelmelk
 15  amandelen
 0,5 eetlepel  honing (optioneel)
 0,5 theelepel  kaneel
 1 eetlepel  kokos

Bereiding
Doe in een glas de gesneden aardbeien, bosbessen, chiazaad, lijnzaad, amandelmelk, amandelen, honing, kaneel en kokos. Roer goed. Plaats de pudding voor een paar uur (of een nacht) in de koelkast. Garneer evt. nog met wat amandelen en/of fruit.