Bereidingswijzen, Coach-Gourmet, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Spreads, sauzen en pasta's, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch

Guacamole

Avocadospreads en guacamole zijn heerlijk om te eten. Het enige nadeel is echter dat het heel snel bruin of zelfs zwart wordt als je wat over hebt. Als het je lukt om de spread luchtdicht af te sluiten, dan kan je hem iets langer bewaren. Heb je een dikke spread gemaakt dan kun je er een laagje water op gieten en er dan wat plastic folie overheen doen. Wil je hem weer gebruiken dan giet je het water eraf en roert de spread even door. Is de spread wat dunner, dan doe je eerst een stukje folie over de spread heen; zo strak mogelijk zodat er nauwelijks kop-ruimte is. Zorg dat je aan de randen wat folie overhebt die je over de rand van het bakje hangt (er ontstaat een soort kommetje van folie). Giet daar water in. Hierdoor wordt de spread ook nagenoeg luchtdicht afgesloten. De onderstaande foto is niet heel duidelijk, maar misschien krijg je een idee.

Het onderstaande recept van guacamole is overigens zo lekker en simpel dat de kans groot is dat je niets overhoudt :-).

Ingrediënten 

1 geschild, ontpit in stukjes avocado
1 teentje knoflook
2 eetlepels mayonaise (suikervrij)
1 theelepel limoensap
0,5 theelepel cayennepeper
naar smaak peper
naar smaak zout
4 cherrytomaten

Bereiding
Meng in een kom avocado, mayonaise, tomaat, knoflook, limoensap, cayennepeper, peper en zout. Pureer de guacamole met een staafmixer tot de gewenste dikte.