Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Reflectievraag, Tarwevrij

Gemarineerde tonijn met sesamzaad en roerbak asperges, spinazie en pistachenoten

Wanneer vond jij dat je de vis duur moest betalen?

Ingrediënten (2 personen)

200 gram tonijn
2 eetlepels sesamzaad
1 scheut sojasaus
1 scheut mirin
1 scheut rijstazijn
1 eetlepel sesamolie
1 theelepel honing
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel japanse peper
1 theelepel wasabi
1 ui
1 teentje knoflook
50 gram snijbonen
100 gram asperges
50 gram spinazie
1 tomaat
1 bosui
0,5 paprika
1 theelepel curcuma
1 theelepel komijn gemalen
1 theelepel koriander gemalen
1 handje pistachenoten
plantaardige olie

Bereiding
Meng in een bakje sojasaus, rijstazijn, knoflookpoeder, japanse peper, honing en wasabi. Giet dit over de tonijn en laat kort intrekken. Strooi dan sesamzaadjes over de tonijn. Bak de tonijn vlak voor het opdienen op hoog vuur aan twee kanten lichtbruin. De binnenkant mag nog rosé zijn.

Snijd de ui, bosui, paprika, asperges, knoflook, spinazie, snijbonen en tomaten in kleine stukjes. Wok deze in plantaardige olie. Kruid met curcuma, koriander, komijn. Voeg de sesamolie, een scheut sojasaus en mirin toe. Garneer met pistachenoten.