Bijgerechten, Borrelhapjes, Glutenvrij, Koemelkvrij, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Geroosterde kikkererwten

Wat is jouw diepste verlangen?

Neem eens de tijd om op de bovenstaande vraag te mediteren. Al ga je maar voor vijf minuten met je aandacht naar binnen terwijl je deze vraag door je systeem laat gaan. Langer mag natuurlijk ook. Welke gevoelens, beelden, gedachtes, woorden komen er in je op. Maak hierover aansluitend een tekening, een collage of schrijf jouw verhaal op. Laat je verrassen door datgene wat je aan het papier toevertrouwt.

Ingrediënten geroosterde kikkererwten

1 pot of 100 gram kikkererwten (gekookt) of gedroogde kikkererwten
1 scheut olijfolie
1 eetlepel piripirikruiden (cayennepeper, paprikapoeder, kerriepoeder, peper, basilicum, oregano)

Bereiding
Week de kikkererwten in water gedurende een nacht als je gedroogde kikkererwten gebruikt. Giet het vocht van de kikkererwten af (ook als je een pot gebruikt) en laat deze uitlekken. Kruid de kikkererwten met een scheutje olijfolie en bijvoorbeeld piripirikruiden of een andere kruiding naar keuze. Doe een stuk bakpapier op een bakblik en spreid de kikkererwten daar over uit. Plaats de kikkererwten gedurende 20 minuten in de oven bij 180-200 graden. Schep de kikkererwten dan om en plaats ze dan nog eens voor 10-20 minuten in de oven tot ze knapperig zijn. Lekker voor bij de borrel of als tussendoortje.