
Ingrediënten gevulde bergamotbonbons
50 gram | cacaoboter |
35 gram | cacaopoeder |
2 eetlepels | honing |
1 scheutje | gembersiroop |
50 gram | amandelmeel |
0,5 eetlepel | citroenrasp of citroensap |
0,5 eetlepel | sinaasappelrasp of geconfijte sinaasappel |
3 druppels | bergamotolie |
handje | hazelnoten |
Meng amandelmeel, citroenrasp, bergamotolie, sinaasappelrasp en 1 eetlepel honing. Maak er een bolletje van en zet deze een paar uur in de koelkast. Smelt de cacaoboter au bain marie en voeg cacaopoeder, gembersiroop en 1 eetlepel honing toe. Rol tussen twee stukje bakpapier de bol van amandelmeel tot een platte koek. Doe in een (siliconen)vormpje een dun laagje van het vloeibare cacaomengsel. Leg daar bovenop een plakje van de amandelmeel koek. Giet er dan weer vloeibaar cacaomengsel overheen. Leg daarop een hazelnoot. Plaats de bonbon in de vriezer en/of koelkast tot deze hard geworden is.