Glutenvrij, Koek en Gebak, Koemelkvrij, Reflectievraag, Tarwevrij, Tussendoortje

Gevulde bergamotbonbons

Wanneer had jij chocoladevingers?

Ingrediënten gevulde bergamotbonbons
50 gram cacaoboter
35 gram cacaopoeder
2 eetlepels honing
1 scheutje gembersiroop
50 gram amandelmeel
0,5 eetlepel citroenrasp of citroensap
0,5 eetlepel sinaasappelrasp of geconfijte sinaasappel
3 druppels bergamotolie
handje hazelnoten
Bereiding
Meng amandelmeel, citroenrasp, bergamotolie, sinaasappelrasp en 1 eetlepel honing. Maak er een bolletje van en zet deze een paar uur in de koelkast. Smelt de cacaoboter au bain marie en voeg cacaopoeder, gembersiroop en 1 eetlepel honing toe. Rol tussen twee stukje bakpapier de bol van amandelmeel tot een platte koek. Doe in een (siliconen)vormpje een dun laagje van het vloeibare cacaomengsel. Leg daar bovenop een plakje van de amandelmeel koek. Giet er dan weer vloeibaar cacaomengsel overheen. Leg daarop een hazelnoot. Plaats de bonbon in de vriezer en/of koelkast tot deze hard geworden is.