Energieoefeningen, Koemelkvrij, Ontbijt

Granola

granola

Droom jezelf het nieuwe jaar in…

In de periode van 25 december tot en met 6 januari kun je jouw dromen gebruiken als voorspelling voor het nieuwe jaar. Zorg iedere avond voor een bloknoot, een pen en eventueel potloden naast je bed. Voor je gaat slapen, neem je kort de tijd om je te ontspannen. Je visualiseert je aura ruim om je heen en je rolt je droomkoord uit, dit is een zilverkleurig koord dat een verbinding maakt tussen je fysieke lichaam en je droomlichaam, zodat je altijd de weg terug kan vinden ook als je tijdens de droom uittreedt of verre reizen maakt. Zorg voor een heldere verbinding. Van 25 op 26 december vraag je om een droom die informatie geeft over de maand januari van het nieuwe jaar. Spreek de intentie uit om je droom de volgende dag nog te herinneren. Zodra je de volgende dag wakker wordt, maak je een (aan)tekening(en) over je droom. Eventueel kun je dit gedurende de dag aanvullen met het weergeven van jouw dagdromen. Als je wilt kun je deze droom ook nog zelf readen of hierover een opstelling maken. Van 26 op 27 december doe je dezelfde opdracht, maar nu voor de maand februari, van 27 op 28 december droom je over maart. Je gaat hier mee door tot je op 6 januari bij december bent aangeland.
Onderzoek door het jaar heen welke betekenis jouw dromen hebben gekregen in de dagelijkse praktijk.

Bron: Margriet van Bentem – training EKV

Na zo’n droomopdracht is het lekker om rijk te ontbijten en dat doe je met granola. Je kunt het zo eten, maar ook lekker door de yoghurt, op een pannenkoek of door de pap. Je kunt in een keer een grotere hoeveelheid granola maken. In een glazen pot is het minimaal twee weken te bewaren.

Ingrediënten 

 300 gram havermout
75 gram hazelnoten
75 gram walnoten
75 gram amandelen
50 gram zonnebloempitten
50 gram pompoenpitten
75 gram abrikozen (gedroogd)
0,5 theelepel kardemompoeder
1 theelepel kaneel
0,5 theelepel gemberpoeder
2 eetlepels kokosolie
2 eetlepels honing
2 eetlepels water
2 eetlepels kokos

Bereidingswijze
Je kunt granola maken met hele noten. Wil je liever kleinere noten maal dan in een keukenmachine hazelnoten, walnoten en amandelen. Meng in een kom daarna de noten, zonnebloempitten, pompoenpitten, klein gesneden abrikozen, rozijnen, havermout, gemberpoeder, kaneel, kardamompoeder, kokos, water, vloeibare kokosolie en vloeibare honing. Meng dit alles goed. Leg bakpapier op een ovenplaat. Strooi daarop een zo dun mogelijke laag van het havermout-vruchten-notenmengsel. Plaats dat voor 10 minuten op 175 graden in de oven. Roer dan met een lepel door het mengsel en plaats het opnieuw voor 10 minuten in de oven. Haal het direct van de bakplaat af en laat afkoelen alvorens de granola in een pot te doen.