Glutenvrij, Koek en Gebak, Koemelkvrij, Lunch, Ontbijt, Suikervrij, Tarwevrij, Tussendoortje

Notenbrood

Welke noten heb jij vandaag op je zang?

Dit heerlijke en voedzame notenbrood is geïnspireerd op een recept van de Energieke Vrouwen Academie. Waarvoor dank! Voor mij een prima tussendoortje dat ik vooral ook veel bij het sporten gebruik. Het vangt net een hongerklap als het nodig is. Ik zorg dat ik altijd wel een gesneden exemplaar in de vriezer heb liggen, zodat ik zo een paar plakjes mee kan nemen als ik de weg op ga. Toen ik dit een paar mensen liet proeven die dwars zijn van lijnen, afvallen en anders moeten eten; was hun reactie spontaan: “als je dit lekkers mag eten, dan wil ik ook wel overwegen om met mijn voeding aan de gang te gaan”, En zo is het maar net: een andere leefstijl kan echt heel lekker zijn en is heel iets anders dan afvallen en diëten.

Ingrediënten 

50 mililiter amandelmelk
5 eieren
250 gram ongebrande notenmix
2 eetlepels pompoenpitten
2 eetlepels zonnebloempitten
150 gram abrikozen, rozijnen, vijgen, pruimen of ontpitte dadels
1 appel
50 gram kokos geraspt
1 theelepel kaneel
1 theelepel cacao
5 kruidnagels gestampt
0,5 theelepel nootmuskaat gemalen
1 eetlepel kokosolie
1 scheutje vanillextract
1 eetlepel lemonschil geraspt

Bereidingswijze
Maal in een keukenmachine de ongebrande notenmix, pompoenpitten en zonnebloempitten tot een meel waar de nootstructuur nog aanwezig is. Verklein de gekozen fruitsoorten (abrikozen, rozijnen, pruimen, vijgen of dadels). Schil de appel en rasp deze. Doe de noten, fruit, kokos, kaneel, cacao, kruidnagel, nootmuskaat, gesmolten kokosolie, vanille-extract en lemonrasp in een kom en meng goed. Voeg dan de geklutste eieren en amandelmelk toe. Leg bakpapier in een bakblik. Breng het deeg over in bakblik en druk dit nog even stevig aan met de achterkant van een lepel. Bak het notenbrood in de oven gedurende 45 minuten op 150 tot 170 graden tot het gaar en mooi bruin is. Om mooie plakjes te kunnen snijden, is het handig om het brood eerst goed af te laten koelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *