Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Groenten van de ovenplaatDe beste wensen voor het nieuwe jaar! Dat het maar een gezond en liefdevol jaar mag worden met veel licht, lucht en ruimte!


Zijn er ongemerkt tijdens de feestdagen toch wat kilo’s bijgekomen, dan is het misschien tijd voor een koolhydraatarmere periode. Deze groenten van de ovenplaat is daar een makkelijk voorbeeld van. Deze keer zonder vlees, maar je kan ook prima een stukje gekruide kip op de plaat erbij leggen. Dat is ongeveer in dezelfde tijd gaar. Eet smakelijk.


Ingrediënten Groenten van de ovenplaat (2 personen)
200 gram snijbonen, sperciebonen of haricot verts
1 struikje witlof
8 plakjes courgette
1 zoete aardappel (of evenzoveel pompoen)
5 champignons
1 ui
2 teentje knoflook
2 takjes verse kruiden (tijm, rozemarijn, salie, oregano
50-75 gram (plantaardige) (geiten)kaas (optioneel)
olijfolie
1 theelepel paprikapoeder
peper
Bereiding
Snijd de zoete aardappel, courgette en/of pompoen in blokjes of schijfjes, de ui in ringetjes, de knoflook fijn, de witlof in tweeën en verwijder de kern. Dop de bonen en snijd eventueel in stukken. Leg alle groenten op een met bakpapier bekleedde ovenplaat. Kruid met paprikapoeder, peper en verse kruiden en besprenkel de groenten met olijfolie. Zet in de oven voor ca. 15 minuten op 180-200 graden. Leg dan de champignons erbij en bestrooi eventueel met plantaardige kaas. Plaats nog een keer in de oven voor weer 15 minuten.