Bijgerechten, Energieoefeningen, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Marokkaans, Notenvrij, Salades, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Marokkaanse paprikasaladeJouw manier van ademen zegt veel over de manier waarop je leeft. Neem eens de tijd om deze observeren. Waar komt je ademhaling wel en waar komt deze niet? Als je elke dag vijf tot tien minuten bewust de tijd neemt om diep in en uit te ademen (eventueel op een verbonden manier, waarbij er geen pauzes zijn tussen de in- en uitademing) en de zuurstof (levenskracht) naar alle cellen in je lichaam stuurt, dan kan het zomaar zijn dat jouw gevoel van vitaliteit in een korte tijd enorm toeneemt.

Ingrediënten Marokkaanse paprikasalade (2 personen)
1 rode paprika
1 groene paprika
1 tomaat
1 eetlepel kappertjes (of olijven)
plantaardige olie
peper
zout
5 blaadjes verse munt
0,5 rode peper
0,5 groene peper
Bereiding
Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadjes. Leg deze op een ovenplaat. Bestrooi met peper en zout en een beetje olijfolie. Zet die in de oven voor 30-45 minuten op 180-200 graden tot de huid van de paprika zwart geblakerd is. Het laatste kwartier leg je ook de tomaat op de ovenplaat. Verwijder dan de schillen en velletjes van de tomaat en paprika en snijd deze in kleine stukjes. Voeg kappertjes, fijn gesneden munt, groene en rode peper en evt. nog wat zout en olijfolie toe.