Ingrediënten Halloumipatatjes met avocadodip
200 gram | Halloumi |
1 | ei |
1 eetlepel | boekweitmeel |
2 eetlepels | panko (paneermeel) |
1 | avocado (rijp) |
4 | cherrytomaatjes |
2 eetlepels | schapenyoghurt |
1 teentje | knoflook |
peper | |
zout | |
paprikapoeder | |
olijfolie | |
1 theelepel | citroensap |
Snijd de cherrytomaatjes, avocado en knoflook in hele kleine stukjes. Prak dit mengsel zo fijn mogelijk. Voeg dan peper, zout, paprikapoeder, yoghurt, citroensap en een scheutje olijfolie toe en roer goed.
Snijd de halloumi in rechthoekige langwerpige frieten. Kluts het ei met een beetje paprikapoeder en peper. Haal de frieten door het ei, dan door het boekweitmeel en tot slot door de panko. Bak de frieten in een laagje olijfolie aan alle kanten bruin. Serveer met de avocadodip.