Borrelhapjes, Glutenvrij, Koek en Gebak, Koemelkvrij, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Tussendoortje, Vegetarisch

Hartige muffins

Met wie zou jij wel eens een hartig woordje willen spreken?

Deze hartige muffins maakte ik voor de afsluitende borrel van onze tenniscompetitie. Ze bleken een groot succes. Onderstaand het basisrecept van het deeg. Daarnaast is een aantal opties genoemd die je in het deeg kan verwerken. Er zijn echter nog veel meer opties mogelijk….. Echt een recept om je eigen creativiteit op uit te leven.

Ingrediënten 

 125 gram  (volkoren) speltbloem
 100 gram  (plantaardige) melk
 50 gram  water
 1  ei
 2 theelepels  bakpoeder
 zout
 peper
 1 theelepel  paprikapoeder
 2 theelepels  pesto
 Voor de vulling   opties
 lente-ui
 kaas
 olijf
 ham
 paprika
 ontbijtspek
 sambal

Bereiding
Meng in een keukenmachine de speltbloem, melk, water, ei, bakpoeder, peper, paprikapoeder en pesto tot een glad beslag. Voeg aan dit beslag verschillende ingrediënten naar smaak toe zoals in ringetjes gesneden lente-ui, geraspte kaas, stukjes olijf, paprika, ontbijtspek of ham. Eventueel kan nog wat sambal toegevoegd worden. Mocht het beslag te dun zijn voeg dan nog wat speltbloem toe. Doe het deeg in een muffinvorm en bak de muffins in de oven gaar in ca. 20 – 25 minuten op 180-200 graden.