Diner, Energieoefeningen, Glutenvrij, Koemelkvrij, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij

Tajine met spruitjes, asperges en pruimen

tajine spruitjes asperges en pruimen

Heb jij behoefte aan inspiratie? Pak blindelings een boek uit de kast. Sla het open op een willekeurige bladzijde. Lees deze aandachtig door. Onderzoek  aan het einde welk woord of welke zin het meest bij je is blijven hangen. Geef jezelf 5 of 10 minuten de tijd waarin jij je ogen sluit. Neem dan het woord of de zin mee naar binnen, spreek deze een paar keer hard op uit en sta jezelf vervolgens toe om je te laten verrassen welke beelden, gedachten, geluiden of gevoelens er tot je komen. Schrijf ze eventueel op na die tijd.

Het waren ongeveer de laatste spruitjes die ik nog kon krijgen, maar wel lekker even zo last-minute…. Asperges kopen is natuurlijk wat makkelijker in deze tijd. Een mooie combi en dan is de tajine een uitkomst. Je kunt eindeloos variëren. Dat deed ik dan ook met deze Tajine met spruitjes, asperges en pruimen. Alle ingrediënten ineens in de tajine en een uurtje op het vuur. In die tussentijd kon ik wat anders gaan doen. Als je maar zorgt voor een beetje vocht onderin, dan kan hij niet aanbakken.

Ingrediënten (2 personen)

 1  zoete aardappel
 1 struikje  witlof
 3  groene asperges
 200 gram  spruitjes
 0,25  courgette
 1  ui
 5  champignons
 1 teentje  knoflook
 1  tomaat
 2  Griekse groene pepers
 8  olijven
 7  pruimen
 50 gram  (plantaardige) kaas
 0,5 theelepel  ras-el-hanout
 0,5 theelepel  tijm
 0,5 eetlepel  pesto
 0,5 theelepel  nootmuskaat
 peper
 1 scheut  sherry of witte wijn
 1  merquezeworstjes (optioneel)

Bereiding
Snijd zoete aardappel, witlof, asperges, courgette, ui, champignons, knoflook, tomaat, groene pepers, olijven, pruimen en merquezeworst in stukjes. Doe alle ingrediënten met een beetje water en sherry/witte wijn in een tajine. Kruid met ras-el-hanout, tijm, pesto, nootmuskaat en peper. Bestrooi met kaas. Doe de deksel op de tajine en stoof het gerecht op laag vuur in ongeveer een uur gaar.