Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Psychologische symboliek, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Sajoer Menir – spinazie op zijn indonesisch

Spinazie wordt natuurlijk altijd direct geassocieerd met Popeye the sailorman. Die als hij kracht nodig had, een blikje spinazie naar binnen werkte en dan de hele wereld aan kon. Als je behoefte heb aan spinazie, gaat het over op krachten komen, de behoefte om gegrond dichter bij jezelf en bij jouw natuur te komen.

Een oosterse spinazievariant met het recept van Sajoer Menir (dacht vroeger altijd dat het sajor meneer was ūüėČ en dat hebben mijn ouders wijzelijk maar zo gelaten, want daardoor at ik dit gerecht met veel plezier). Sajoer is overigens het Indonesische woord voor een soort groentesoep. Doorgaans gaat het om groenten die gekookt worden in een waterige, natte saus.

Ingredi√ęnten (2 personen)

 250 gram  bladspinazie
 0,5  ui
 1 teentje  knoflook
 0,5  spaanse peper
 1 snufje  curcuma
 1 snufje  komijnpoeder
 1 snufje  korianderpoeder
 1 scheutje  kokosmelk of een beetje santen
 0,25  bouillonblokje
 kokosolie
 0,5 cm  gember

Bereiding
Snijd de ui, knoflook, geschilde gember en spaanse peper in stukjes. Fruit die in kokosolie. Voeg curcuma, komijnpoeder, korianderpoeder, kokosmelk, een scheutje water en bouillon toe. Breng aan de kook. Voeg dan de bladspinazie toe en laat deze slinken. Draai dan direct het vuur uit.