Ingrediënten Indonesische spitskool uit de slowcooker
1 | spitskool |
2 | rode uien |
2 teentjes | knoflook |
1 | rode peper |
5 cm | verse gember |
50 ml. | ketjap manis |
0,5 eetlepel | komijn gemalen |
0,25 eetlepel | curcuma gemalen |
4 schijfjes | laos |
1 stengel | sereh |
3 | citroenbladeren |
3 cm. | santen |
4 | kemirienoten |
0,25 blokje | groentebouillon |
1 | steranijs |
4 | kruidnagels |
4 eetlepels | gefruite uien |
Snijd de spitskool in dunne reepjes. Doe deze in de slowcooker samen met de fijn gesneden ui, knoflook, spaanse peper, gember, ketjap, bouillonblokjes, komijn gemalen, curcuma gemalen, laos, sereh, kruidnagel, fijngehakte kemirienoten, santen, steranijs en citroenbladeren. Voeg een scheutje water toe. Laat het gerecht 3-4 uur garen in de slowcooker. Garneer met gefruite uien.