Kastanjes zijn naast lekker ook nog eens gezond. Ze bevatten veel mineralen, vitamines en koolhydraten. Daarom zijn kastanjes zeer geschikt als je weinig energie hebt of aan moet sterken na ziekte.
Ingrediënten Kastanje-Champignonsoep
300 gram | tamme kastanjes (in de schil) |
200 gram | (kastanje) champignons |
1 | prei |
1 | ui |
1,5 liter | groentebouillon |
1 theelepel | paprikapoeder |
0,5 | Spaanse peper |
peper | |
1 scheut | amandelmelk |
1 theelepel | tijmblad |
olijfolie | |
Snijd een kruis in de bovenkanten van de kastanjes. Kook ze vervolgens gedurende 30 minuten. Schil de kastanjes. Fruit de ui in olie. Voeg de gesneden prei, Spaanse peper en champignons toe en bak deze kort mee. Doe de kastanjes en het champignonmengel in een pan en voeg 1,5 liter bouillon, tijm, paprikapoeder en peper toe. Laat 15 minuten sudderen. Pureer de soep. Eventueel kan je de soep nog wat verdunnen. Voeg vlak voor het opdienen nog wat amandelmelk toe.