Glutenvrij, Koemelkvrij, Soep, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Kastanje-Champignonsoep

Van een vriendin kreeg ik een zak vol tamme kastanjes, waarvoor veel dank!! Niet een ingrediënt waar ik dagelijks mee kook. Als echte soepliefhebber, is dat natuurlijk de eerste gedachte die bij mij opkomt. Ik kan het onderstaande recept dan ook van harte aanbevelen.

Kastanjes zijn naast lekker ook nog eens gezond. Ze bevatten veel mineralen, vitamines en koolhydraten. Daarom zijn kastanjes zeer geschikt als je weinig energie hebt of aan moet sterken na ziekte.

Ingrediënten Kastanje-Champignonsoep
300 gram tamme kastanjes (in de schil)
200 gram (kastanje) champignons
1 prei
1 ui
1,5 liter groentebouillon
1 theelepel paprikapoeder
0,5 Spaanse peper
peper
1 scheut amandelmelk
1 theelepel tijmblad
olijfolie
Bereiding
Snijd een kruis in de bovenkanten van de kastanjes. Kook ze vervolgens gedurende 30 minuten. Schil de kastanjes. Fruit de ui in olie. Voeg de gesneden prei, Spaanse peper en champignons toe en bak deze kort mee. Doe de kastanjes en het champignonmengel in een pan en voeg 1,5 liter bouillon, tijm, paprikapoeder en peper toe. Laat 15 minuten sudderen. Pureer de soep. Eventueel kan je de soep nog wat verdunnen. Voeg vlak voor het opdienen nog wat amandelmelk toe.