Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch

Champignonsouffle

Van Sinterklaas kreeg ik een eigen champignonkwekerij in mijn schoen. Binnen vijf dagen kon ik volop oogsten. Dus leuk om op zoek te gaan naar een nieuw recept om deze overvloed te verwerken. Het werd deze heerlijke champignonsouffle, die echt voor herhaling vatbaar is.
Dank je Sinterklaas voor dit originele cadeau van www.paddestoelenrijk.nl.


Ingrediënten Champignonsouffle (2 personen)
250 gram kastanjechampignons of shiitake
1 teentje knoflook
75 gram spinazie
100 gram (geiten)kaas (geraspt)
200 ml. amandelmelk
1 scheut olijfolie
30 gram boekweitmeel
2 eetlepels edelgist
3 eieren
30 gram boekweitmeel
1 theelepel tijm
2 theelepels paprikapoeder
0,5 theelepel cayennepeper
peper
Bereiding
Snijd de champignons en knoflook in schijfjes. Fruit deze in een beetje olie lichtbruin. Voeg de spinazie toe en verwarm tot de spinazie geslonken is. Kruid met tijm, paprikapoeder, edelgist en cayennepeper. Maak in een pannetje van de olie en boekweitmeel een roux. Voeg langzaam de amandelmelk toe. Splits de eieren. Kluts de eierdooier en voeg die samen met 3/4 van de kaas toe aan de saus. Doe het vuur uit. Stijf de eiwitten en roer die langzaam door de saus. Voeg de saus toe aan het champignonmengsel. Giet een beetje olijfolie in een ovenschaal, strooi de resterende kaas op de bodem. Schep de gevulde champignonsaus in de ovenschaal. Plaats in de oven voor 30-40 minuten op 150-175 graden.