Bijgerechten, Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij

Kefta

kefta

Welke knoop zou jij wel willen doorhakken?

Kefta is een gerecht uit de Marokkaanse keuken. Je kunt het maken in een tajin, maar ook goed in een schaal in de oven.

Ingrediënten (4 personen)

 500 gram  runder- of lamsgehakt
 1  sjalot
 1  ui
 2 teentjes  knoflook
 3 takjes  peterselie
 2 takjes  koriander
 peper
 zout
 2 theelepels  paprikapoeder
 1,5 theelepels  ras-el-hanout
 1 theelepel  komijn gemalen
 1 theelepel  koriander gemalen
 2  tomaat
 1 theelepel  sambal
 1 scheut  plantaardige olie
 1  ei

Bereiding
Ontvel de tomaat en snijd in kleine blokjes. Snipper de sjalot, ui en de knoflook. Fruit in olie de ui, de helft van de knoflook en de helft van de tomaat. Leg dit mengsel onder in een tajine of ovenschaal. Kruid het gehakt met sjalot, knoflook, peper, zout, paprikapoeder, gehakte peterselie, gehakte koriander, ras-el-hanout, komijn gemalen, sambal en koriander gemalen. Maak hier kleine gehaktballetjes van en leg die bovenop het tomaatmengsel. Zet dit in de oven op 150 graden of in de tajine op het fornuis op een laag pitje. Na ca. 20 minuten breek je een ei boven de schotel en gaart de balletjes nog 10 -15 minuten tot zij gaar zijn.