Kelpnoodles zijn noodles gemaakt van zeewier. Ze smaken neutraal, zijn vetvrij, glutenvrij, caloriearm en koolhydraatarm. Ik heb ze gekocht bij de natuurwinkel. Een goed alternatief als je geen pasta gemaakt van granen wil eten. Ik heb echt gesmuld van deze vegan Kelpnoodles met spinazie-kappertjes-groene pepersaus. Edelgist is overigens ook verkrijgbaar bij de natuurwinkel en een goede smaakvervanger voor kaas.
Ingrediënten (2 personen)
30 gram | kelpnoodles |
200 gram | spinazie |
0,25 | courgette |
10 | cherrytomaten |
1 | rode ui |
1 teentje | knoflook |
5 | basilicumblaadjes |
1 eetlepel | tomatenpuree |
1 scheut | witte wijn |
200 ml | plantaardige of noten melk (sojamelk, amandelmelk) |
arrowroot (naar dikte) | |
1 eetlepel | kappertjes |
1 eetlepel | groene peperkorrels op sap |
paprikapoeder | |
1 theelepel | peperoncini |
0,5 eetlepel | tijmblad |
1 scheut | plantaardige olie |
3 eetlepels | edelgist |
2 eetlepels | pijnboompitten |
Bereiding
Snijd de courgette, cherrytomaten, rode ui, knoflook en basilicumblaadjes fijn en fruit die in olie. Voeg tomatenpuree, witte wijn, plantaardige of noten melk, edelgist, tijmblad, paprikapoeder, kappertjes, groene peperkorrels, pijnboompitten en peperoncini toe en verwarm. Dik de saus evt. wat in of bind met arrowroot. Knip de spinazie fijn en voeg toe. Was de kelpnoodles en doe deze bij de saus. Verwarm en serveer.