Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Kelpnoodles met spinazie-kappertjes-groene pepersaus (vegan)

Kelpnoodles zijn noodles gemaakt van zeewier. Ze smaken neutraal, zijn vetvrij, glutenvrij, caloriearm en koolhydraatarm. Ik heb ze gekocht bij de natuurwinkel. Een goed alternatief als je geen pasta gemaakt van granen wil eten. Ik heb echt gesmuld van deze vegan Kelpnoodles met spinazie-kappertjes-groene pepersaus. Edelgist is overigens ook verkrijgbaar bij de natuurwinkel en een goede smaakvervanger voor kaas.

Ingrediënten (2 personen)

 30 gram  kelpnoodles
 200 gram  spinazie
 0,25  courgette
 10  cherrytomaten
 1  rode ui
 1 teentje  knoflook
 5  basilicumblaadjes
 1 eetlepel  tomatenpuree
 1 scheut  witte wijn
 200 ml  plantaardige of noten melk (sojamelk, amandelmelk)
 arrowroot (naar dikte)
1 eetlepel  kappertjes
1 eetlepel  groene peperkorrels op sap
 paprikapoeder
1 theelepel  peperoncini
0,5 eetlepel  tijmblad
1 scheut  plantaardige olie
3 eetlepels  edelgist
2 eetlepels  pijnboompitten

Bereiding
Snijd de courgette, cherrytomaten, rode ui, knoflook en basilicumblaadjes fijn en fruit die in olie. Voeg tomatenpuree, witte wijn, plantaardige of noten melk, edelgist, tijmblad, paprikapoeder, kappertjes, groene peperkorrels, pijnboompitten en peperoncini toe en verwarm. Dik de saus evt. wat in of bind met arrowroot. Knip de spinazie fijn en voeg toe. Was de kelpnoodles en doe deze bij de saus. Verwarm en serveer.