Vandaag was ik mijn tuin aan het klaarmaken, omdat ik graag op 1 maart de eerste zaden de grond in wil stoppen. Tot mijn verbazing en ook vreugde trof ik tussen het onkruid nog een portie kervel. In de hete zomer van vorig jaar wilde dat maar niet groeien. Blijkbaar is een zachte winter meer passend om dit gewas te ontkiemen. Zo had ik vandaag ineens een heerlijk kervelsoepje bij de lunch 🙂
Ingrediënten Kervel-gembersoep
1 kleine | prei |
1 bosje | kervel (vers) |
3 cm | gember (vers) |
2 liter | groentebouillon |
2 scheutjes | sojasaus |
1 grote scheut | pernod |
peper | |
0,25 | zoete aardappel |
3 eetlepels | boekweitmeel |
plantaardige olie | |
1 scheut | (plantaardige) melk of kookroom |
Fruit in de olie de fijngesneden prei, zoete aardappel en gember. Strooi het boekweitmeel toe en roer goed. Voeg fijn gesneden kervel, bouillon, peper, pernod en sojasaus toe. Laat 10 minuten sudderen op een laag pitje. Pureer de soep. Maak af met (plantaardige) melk of kookroom.