Koek en Gebak, Koemelkvrij, Lunch, Ontbijt, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch

Knoflookspeltbrood met pitten en zaden

speltbrood met pitten en zaden

Wat is voor jou broodnodig?

Dit knoflookspeltbrood met pitten en zaden is heeriljk met allerlei spreads zoals humus, geitenroomkaas en avocadospread bij de lunch of bij de borrel.

Ingrediënten 

 450 – 500 gram  speltbloem
 80 gram  havermout
 20 gram  pompoenpitten
 25 gram  zonnebloempitten
 25 gram  gebroken lijnzaad
 1 zakje  baking soda
 1 eetlepel  olijfolie
 425 ml  rijst- of sojamelk
 1 snuf  komijn
 2 teentjes  knoflook
 1 snuf  komijn
 1 snuf  paprikapoeder
 zout
 2 eetlepels  appelazijn

Bereiding
Doe de speltbloem, havermout, pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad, baking soda, olijfolie, melk, komijn, geperste knoflook, komijn, paprikapoeder, zout en appelazijn in een mengkom en kneed tot een homogeen deeg. Doe het deeg in een langwerpige cakevorm en bak het brood gaar in 25 minuten op 180-200 graden in de oven.