Wat is voor jou broodnodig?
Dit knoflookspeltbrood met pitten en zaden is heeriljk met allerlei spreads zoals humus, geitenroomkaas en avocadospread bij de lunch of bij de borrel.
Ingrediënten
450 – 500 gram | speltbloem |
80 gram | havermout |
20 gram | pompoenpitten |
25 gram | zonnebloempitten |
25 gram | gebroken lijnzaad |
1 zakje | baking soda |
1 eetlepel | olijfolie |
425 ml | rijst- of sojamelk |
1 snuf | komijn |
2 teentjes | knoflook |
1 snuf | komijn |
1 snuf | paprikapoeder |
zout | |
2 eetlepels | appelazijn |
Bereiding
Doe de speltbloem, havermout, pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad, baking soda, olijfolie, melk, komijn, geperste knoflook, komijn, paprikapoeder, zout en appelazijn in een mengkom en kneed tot een homogeen deeg. Doe het deeg in een langwerpige cakevorm en bak het brood gaar in 25 minuten op 180-200 graden in de oven.