Bijgerechten, Broodbeleg, Energieoefeningen, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Lunch, Salades, Spreads, sauzen en pasta's, Suikervrij, Tarwevrij

Avocadospread

avocadospread

Het is altijd een beetje zoeken wat de juiste samenstelling van jouw dagelijkse menu voor jou het beste kan zijn als het gaat om hoeveelheden koolhydraten, eiwitten, vetten, suikers en bijvoorbeeld vezels. Dat is voor iedereen anders. Wil je daar meer gevoel bij krijgen dan kun je de volgende oefening doen. Schrijf op verschillende A4-tjes de term koolhydraat, vet, suiker, eiwit en vezel. Als je wil kun je nog andere termen meenemen zoals mineralen of vitaminen. Vouw de A4-tjes dicht en hussel ze door elkaar. Geef ze zonder dat je weet welke term op welk briefje staat een plek op de vloer in jouw (woon)kamer. Neem dan zelf positie in ten opzichte van de papiertjes. Kijk een voor een naar ieder papiertje en laat je verrassen door wat er in je opkomt. Spreek dat hardop uit. Naar welk papiertje wordt jou aandacht het meest getrokken en welke het minst. Voel je de behoefte om de papiertjes te verplaatsen? Censureer je zelf niet en word je bewust welke informatie allemaal tot je komt. Als de informatiestroom stopt, dan vouw je de briefjes open en gaat bij jezelf na welke inzichten deze oefening je heeft gegeven.

Misschien denk je wel, nee niet weer iets met avocado. Afgelopen week kon ik een hele partij kopen voor € 3. Tja en dan moet je wat gaan verzinnen. Deze avocadospread is heerlijk op een boterham of toastje en zou ook goed door de salade kunnen.
En als er iemand nog leuke recepten weet met avocoado’s; ik houd me aanbevolen. Ik heb er nog een paar liggen ;-).

Ingrediënten 

 1  avocado
 200 gram  kikkererwten
 1  bosui
 1 eetlepel  sesamzaad
 0,5 theelepel  komijn gemalen
 0,5 theelepel  paprikapoeder
 0,5 theelepel  cayennepeper
 1 scheut  olijfolie
 zout
 peper

Bereiding
Schil de avocado, verwijder de pit en snijd in stukken. Doe deze samen met de kikkererwten, bosui, sesamzaad, komijn gemalen, paprikapoeder, cayennepeper, olijfolie, zout en peper in een keukenmachine en pureer tot een gladde massa.