Wat groeit bij jou in deze levensfase als kool?
Van verschillende mensen die koolhydraat-arm eten hoor ik dat bij hen op een gegeven moment de bloemkoolrijst de neus uit komt. Gelukkig heb ik daar nog geen last van. Maar om dat te voorkomen, dacht ik kom laat ik eens voor wat afwisseling zorgen. En zo kwam ik tot het recept van deze pittige groenterijst. Een lekker bijgerecht.
Ingrediënten (2 personen)
0,25 | bloemkool |
50 gram | snijbonen (mogen ook uit de diepvries komen) |
0,5 | groene peper |
2 | cherrytomaten |
0,25 theelepel | curcuma |
0,25 theelepel | komijn |
0,25 | ui |
0,5 teentje | knoflook |
1 eetlepel | vissaus |
kokosolie |
Bereiding
Doe de snijbonen en groene peper in de keukenmachine maal fijn. Voeg dan de bloemkool toe en maal tot dat de bloemkool de grote heeft van rijstkorrels. Snijd de tomaat, ui en knoflook in stukjes. Fruit deze in olie. Voeg het bloemkoolmengsel toe met de curcuma, komijn en vissaus en bak deze op hoog vuur tot de bloemkool warm en gaar is.