Energieoefeningen, Glutenvrij, Koemelkvrij, Lunch, Nagerecht, Notenvrij, Ontbijt, Tarwevrij, Toetje, Veganistisch, Vegetarisch

Kokosyoghurt (2)

Een energietekening geeft veel informatie. Het is een intuïtief proces. Misschien is er een situatie waarvan je meer wil weten over het aanwezige krachten- en energieveld. Zorg dat je tekenpapier, potloden of krijtjes in de buurt hebt. Ga met je aandacht naar binnen, neem even de tijd om tot en in jezelf te komen. Nodig vervolgens de betreffende situatie uit voor je geestesoog en maak deze levensecht. Laat dan het aardse fysieke beeld naar achteren verdwijnen en vraag om een waarneming van de energie in de betreffende omstandigheid in kleur en vorm. Neem vervolgens de tekenmaterialen ter hand en maak zonder er bij na te denken een tekening op het papier. Teken door tot je voelt dat de tekening klaar is. Schrijf aanlsuitend op wat je onderweg ervaren hebt in gevoelens, gedachten of klanken. Evt. kun je jezelf nog afvragen of de energie nog wat nodig heeft om meer of anders te gaan stromen. Je kunt als je wil dat nog tot uitdrukking brengen door dat aan de tekening toe te voegen.

Eerder beschreef ik op deze site al een recept van kokosyoghurt gemaakt van santen. Nu een nieuwe variant op basis van kokosmelk die wat stabieler na het bereiden is. Heerlijk als ontbijt of toetje met granola, lijnzaad en fruit. Houd er rekening mee, het duurt ongeveer 24 uur voor je de yoghurt klaar hebt, dus het is niet een last minute gerecht.

Ingrediënten 

1 blik (400 ml) kokosmelk
1 pakje (200 ml) kokoscream (of romige kokosmelk)
2 theelepels honing (optioneel)
5 gram agar agar
3 capsules probiotica
1 scheut vanille-extract (optioneel)

Bereiding
Doe de kokosmelk en kokoscream in een pannetje. Verwarm tot boven de 60-70 graden, het mag tegen de kook aan, maar liever niet koken. Voeg de agar agar toe en roer een tweetal minuten goed totdat deze is opgelost. Doe het vuur uit en roer probiotica en evt. de honing en vanille-extract door de opgewarmde kokosroom. Doe deze warm in gesteriliseerde glazen potten. Plaats de potten voor ca. 15 uur op een warme plek (bijvoorbeeld bij de verwarming, in een aantal warme dekens, een thermobak of yoghurtmaker), zodat de vloeistof zo lang mogelijk op temperatuur blijft. Plaats de yoghurt daarna nog een aantal uren in de koelkast tot hij helemaal afgekoeld en koud is. Nog even schudden voor gebruik. De yoghurt is in de koelkast een aantal dagen houdbaar.