Ingrediënten (2 personen)
300 gram | lamvlees |
1 | ui |
2 teentjes | knoflook |
15 zwarte | olijven |
1 | tomaat |
1 eetlepel | ras el hanout |
2 takjes | koriander (vers) |
1 eetlepel | paprikapoeder |
peper | |
zout | |
10 | pruimen |
1 | (ingelegde) citroen |
1 scheutje | rode wijn |
Marineer het in blokjes gesneden lamsvlees met paprikapoeder, fijngesneden knoflook, peper, zout, koriander en ras-el-hanout. Laat de kruiden als het kan een paar intrekken. Snijd de ui, olijven, pruimen en tomaat in stukjes. Leg deze samen met het lamsvlees in een tajine of stoofpan. Leg bovenop de in schijfjes gesneden ingelegde citroen. Laat het gerecht gedurende een uur op een laag pitje garen. Controleer af en toe of er voldoende vocht in de pan/tajine is, voeg zo nodig nog wat vocht toe.