Ben je een andijviemens dan wil je alle facetten van het leven ontdekken van bitter tot zoet, van binnen de gebaande paden tot buiten de lijntjes kleuren, soms snel vooruit willen gaan, maar ook weten wat het is om te vertragen. Een ding is zeker ondanks het weten wat het is om te leven op de uitersten kom je altijd weer op je pootjes terecht. Een leven van leren en loslaten, die naarmate de tijd vordert vordert steeds meer in verbinding is met zichzelf en de zorg voor anderen loslaat.
Geniet van deze gezonde Andijviesalade met courgette, fruit en noten.
Ingrediënten (4 personen)
1 zak | andijvieslamix (andijvie, wortel, kool) |
1 | mandarijn |
1 | bleekselderij |
1 trosje | druiven |
0,5 | courgette |
10 | walnoten |
1 eetlepel | (zelfgemaakte) mayonaise |
1 eetlepel | (zelfgemaakte) tomatenketchup |
1 eetlepel | (kokos)yoghurt |
1 snufje | dille |
1 snufje | paprikapoeder |
1 scheutje | worchesterhiresaus |
1 scheut | olijfolie |
peper | |
zout |
Bereiding
Snijd met een kaasschaaf dunne plakjes van de courgette. Marineer deze in olijfolie, dille, peper, zout en paprikapoeder. Doe de slamix in een kom. Drapeer daar boven op de courgette. Snijd de mandarijn, bleekselderij en druiven in stukjes. Garneer de salade met walnoot, mandarijn, bleekselderij en druif. Maak een dressing van mayonaise, tomatenketchup, yoghurt, paprikapoeder, peper, zout en worchesterhiresaus. Serveer deze er los bij of giet die over de salade heen.