Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Salades, Tarwevrij, Vegetarisch

Mango Vijgen Rucola Salade met honingdressing

Een vijgenmens kan eerst de kat uit de boom kijken op zoek naar het diepere gelegen persoonlijke doel. Als dat eenmaal in zicht is, dan kan het zomaar zijn dat het vijgenmens op een creatieve, intuïtieve, esthetische en expressieve manier recht op zijn doel afgaat en al snel in staat is om zoete vruchten te plukken.

Ingrediënten Mango Vijgen Rucola Salade met honingdressing (2 personen)

50 gram rucola
0,5 mango
1 mandarijn
2 vijgen
0,25 komkommer
2 stengels bleekselderij
1 eetlepel pompoenpitten
5 walnoten
1 scheut olie
1 theelepel honing
1 theelepel mosterd
1 theelepel citroensap
0,5 theelepel kaneel
0,5 theelepel nootmuskaat
0,5 theelepel sumac
0,5 theelepel peper

Bereiding
Doe de rucola in een kom. Snijd de mango, vijgen, mandarijn, komkommer, bleekselderij in kleine stukjes. Doe die bij de rucola. Meng goed. Garneer met walnoten en pompoenpitten. Maak een dressing van olie, honing, mosterd, citroensap, kaneel, nootmuskaat, sumac en peper. Giet de dressing over de salade.