Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Mexicaans, Notenvrij, Reflectievraag, Suikervrij, Tarwevrij

Mexicaans gehakt met zwarte bonen en nachos van zoete aardappel

Waar ben jij hongerig naar?

Ik deed een ademretraite Transformational Breath de afgelopen vijf dagen. Wat een unieke ervaring. Hulde aan deze ademtechniek, de organisatoren, trainers en ademcoaches van deze week en de gestroomlijnde logistiek. Het heeft me veel gebracht. Ik ben er enerzijds enorm gevuld en vervuld door en anderzijds maakt het ook hongerig. Ik kan niet anders zeggen, het smaakt echt naar heel veel meer!

Ingrediënten Mexicaans gehakt met zwarte bonen en nachos van zoete aardappel (2 personen)

1 zoete aardappel
1 blikje zwarte bonen
200 gram gehakt
1 ui
2 teentjes knoflook
1 punt paprika
1 tomaat
75 gram spinazie
4 griekse pepers
50 – 100 gram (plantaardige) (geiten)kaas
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel tijmblad
peper
zout
plantaardige olie
guacamole (voor recept zie elders op deze site) – optioneel

Bereiding
Maak met behulp van een kaasschaaf of mandoline dunne plakjes van de zoete aardappel. Evt. kun je deze wat kruiden met paprikapoeder en/of cayennepeper. Leg de schijfjes op een rooster uit de oven en bak deze gedurende 10-15 minuten knapperig in de oven op ca. 180 graden. Doe dit vlak voordat je het gerecht wil serveren. Zodat de nachos warm zijn bij het opdienen.

Fruit de gesneden ui en knoflook in olie. Voeg het gehakt, de in stukjes gesneden tomaat, paprika en griekse pepers toe. Bak dit totdat alle ingrediënten gaar zijn. Kruid met paprikapoeder, cayennepeper, tijmblad, peper en zout. Voeg op het laatst de spinazie toe. Als deze geslonken is, schep dan dit mengsel in een ovenschaal en bestrooi met kaas. Plaats deze in de oven of onder de grill tot de kaas gesmolten is.

Verwarm de zwarte bonen in een pannetje.

Serveer de nachos, gehakt, zwarte bonen en evt. guacemole gelijktijdig.