Glutenvrij, Koemelkvrij, Ontbijt, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Fruithavermout uit de oven

fruithavermout

 

Fruithavermout; een ontbijtje dat qua bereiding wat meer tijd kost en daarom waarschijnlijk geschikter is voor het weekend dan door de week. Het recept is uitgeschreven met appel. Ben je daar niet zo van kies dan een andere fruitsoort zoals bijvoorbeeld rood fruit of banaan.

Ingrediënten (per persoon)

50 gram havermout
10 gram lijnzaad gebroken
150 gram amandelmelk
1 appel
1 theelepel geraspte citroenschil
6 halve walnoten
1 snufje kaneel
1 snufje nootmuskaat
1 snufje cacao

Bereidingswijze
Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes. Leg die onder in een ovenschaal. Meng in een kom amandelmelk, havermout, lijnzaad, citroenschil, kaneel en nootmuskaat. Giet die over de appel. Garneer met walnoot en cacao. Zet de schaal gedurende 25 minuten in de oven op 175 graden.