Energieoefeningen, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Soep, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Mulligatawnysoep

Van 25 december tot en met 6 januari zijn de heilige nachten. Deze kunnen gebruikt worden om alvast een kijkje in het nieuwe jaar te nemen. De dromen van de eerste nacht zeggen iets over januari, van de tweede nacht over februari en gaan zo maar door tot en met december in de nacht van 5 op 6 januari. Door te tekenen of op te schrijven wat er in je opkomt direct na het wakker worden, maak je een boeiende en waardevolle innerlijke reis ter voorbereiding op dat wat komen gaat in 2020.

Ingrediënten Mulligatawnysoep
150 gram dal en/of linzen
1 cm verse gember
0,5 spaanse peper
1 ui
1 tomaat
1 teentje knoflook
0,5 eetlepel komijnpoeder
0,5 eetlepel korianderpoeder
0,5 eetlepel garam masala
2 theelepels curcumapoeder
1 blaadje laurier
1 blaadje citroenblad
1 groentebouillon blokje
1 eetlepel tamarindepasta
2 eetlepels citroensap
100 ml. kokoscream
2 takjes koriander (vers)
1 scheut plantaardige olie
Bereiding
Kook de dal en/of linzen conform het kookvoorschrift op de verpakking. Fruit in olie de rode peper, gember, ui, tomaat en knoflook. Voeg deze samen met de curcuma, koriander gemalen, komijn, garam masala, groentebouillon, tamarinde, laurier, citroenblad, citroensap bij de linzen. Pureer de soep en voeg eventueel nog water toe om de soep op de juiste dikte te krijgen. Maak af met kokosroom en garneer met gehakte koriander.