Met noten kom je energetisch gezien bij de kern. Je legt contact met datgene waar het werkelijk voor je over gaat. En in dat proces wordt ook helder wat er nog gereinigd en gezuiverd mag worden voor je weer die blanke pit bent.
Deze notenreep is een voedzaam tussendoortje. Geeft ook energie tijdens het sporten als je door de inspanning even in een “suiker”-dip zit.
Ingrediënten
35 gram | walnoten |
15 gram | pecannoten |
10 gram | appel (gedroogd) |
10 gram | zonnebloempitten |
2 eetlepels | notenpasta |
4 eetlepels | havermout |
1 eetlepel | kokos |
1 scheutje | vanille-extract |
1 eetlepel | lijnzaad |
0,5 eetlepel | chiazaad |
1 theelepel | honing |
2 eetlepels | kokosolie |
Bereiding
Doe de walnoten, pecannoten, gedroogde appel en zonnebloempitten in een keukenmachine en maal dit tot kleinere korreltjes. Voeg de havermout, notenpasta, kokos, vanille-extract, lijnzaad, chiazaad en honing toe. Meng goed. Doe in een klein laag vierkant of rechthoekig bakje bakpapier. Breng het notenmengsel over in het bakje en druk dit goed aan met de achterkant van een lepel. Plaats het bakje voor een paar uur in de koelkast. De notenreep moet koel bewaard worden, anders wordt hij zacht.