Bijgerechten, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Lunch, Ontbijt, Suikervrij, Tarwevrij, Tussendoortje, Veganistisch, Vegetarisch

Zadencrackers

zadencracker

In reactie op het recept van koolhydraatarme broodjes die ik vermeldde in de Coach-Inn nieuwsbrief van maart kreeg ik een leuke reactie van collega Ankie Thierry. Zij stuurde een heerlijk recept van zadencrackers. Het onderstaande recept is hier een kleine variant op, ontstaan doordat ik van een bepaald ingrediënt niet voldoende in huis had. Dank je wel Ankie ze zijn echt heerlijk!

Mocht iemand anders nog leuke recepten hebben die passen op deze site, dan houd ik me aanbevolen.

Morgen komt er weer een nieuwsbrief uit. Wil je op de mailinglist? Voeg dan je naam toe!

Ingrediënten (voor een bakplaat)

 100 gram  zonnebloempitten
 100 gram  pompoenpitten
 40 gram  lijnzaad gebroken
 20 gram  chiazaad
 100 gram  sesamzaad
 3 eetlepels  phylissiumvezels (verkrijgbaar bij de natuurwinkel of de reformwinkel)
 4 dl  water
 1 theelepel  zeezout
 0,5 theelepel  paprikapoeder
 1 theelepel  tijm gedroogd
 peper

Bereiding
Meng in een keukenmachine met deeghaak de zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad gebroken, chiazaad, sesamzaad, physlissiumvezels, water, zeezout, paprikapoeder, tijm gedroogd en peper. Laat dit mengsel ca. een kwartier rusten zodat het water door de vezels en zaden is opgenomen. Leg bakpapier op een bakplaat en rol hierop het deeg tot een platte lap. Bak de crackers in 1 – 1,25 uur op 150 graden bruin, krokant en knapperig. Daarna kun je ze met behulp van een pizzaroller in kleinere stukken verdelen. Bewaar ze in een afgesloten blik of diepvriesdoos.