Diner, Glutenvrij, Ingredientenweetjes, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm

Oosterse snijbonen met tonijn

oosterse snijbonen met tonijn

Tonijn is een goede leverancier van eiwitten en bevat veel gezonde vetten. De vetten helpen om het cholesterol en de bloeddruk te reguleren. Ook bevat tonijn veel omega3 vetzuren die ontstekingen tegen gaan, de risico’s op hart en vaatziekten verlagen en zorgen voor een goed humeur. Tot slot zit het bij tonijn ook goed met de aanwezigheid van essentiële vitamines en mineralen, zoals vitamine A, B3, D, fosfor (voor de stevigheid van de botten) en kalium (regelen vochtbalans).

Met deze Oosterse Snijbonen met tonijn zet je een gezonde, koolhydraat-arme maaltijd op tafel die ook nog eens makkelijk te maken is en verdraaid lekker!

Ingrediënten (2 personen)

 2 stukken   tonijn
 3 ons   snijbonen
 75 gram   champignons of paddenstoelenmix
 0,75   spaanse peper of groene peper
 0,5   gele puntpaprika
 2 stengels   bleekselderij
 2   bosuien
 2 teentjes   knoflook
 10   cherrytomaten
 1 takje   koriander (vers)
 2 cm   gember
 1 eetlepel   sesamzaad
 1 scheut   mirin
 1 scheut   vissaus
 1 theelepel   wasabi
 1 scheut   sojasaus
 1 eetlepel   lemonsap
  peper
  plantaardige olie

Bereiding
Marineer de tonijn met sojasaus, lemonsap en een scheutje olie gedurende 10-15 minuten. Snijd de snijbonen in stukjes van ca. 1 cm. Kook deze gedurende vijf minuten en giet af. Snijd de champignons, spaanse peper, puntpaprika, bleekselderij, bosuien, knoflook, gember en cherrytomaten in kleine stukjes. Fruit in olie op hoog vuur de gember en de knoflook. Voeg de snijbonen, puntpaprika, bleekselderij, cherrytomaten en spaanse peper toe en wok die even mee. Op het laatst de bosuien, mirin, vissaus en sesamzaad erbij en wokken tot alles warm is. Bak de tonijn op een grillplaat vijf minuten aan iedere zijde. De binnenkant mag nog rose zijn. Leg de groenten op een bord, daarboven op de tonijn. Garneer met koriander.