Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Notenvrij, Reflectievraag, Suikervrij, Veganistisch, Vegetarisch

Op de camping-1: kidneybonenschotel

Wat is voor jou de ideale vakantie?

De afgelopen week stond voor mij in het teken van vakantie vieren en kamperen. Via Duitsland en Zwitserland reisde ik met een goede vriend naar Italië. Jarenlang hield ik vol dat ik niet zo van het kamperen was, maar eenmaal weer ervaren, heb ik er enorm van genoten; een ware herontdekking. Het leukste vond ik geloof ik wel het zelf koken. Lekker keutelen rond de tent aan het begin en het eind van de dag om met beperkte middelen toch wat lekkers op tafel zetten. De eerlijkheid gebied mij te zeggen, dat ik gezien mijn dieet wel wat meer eigen ingrediënten mee genomen had, om dat ik geen idee had in hoeverre ik de wat specifiekere levensmiddelen in de campingwinkels en/of supermarkten zou kunnen krijgen. Maar de gerechten  bestaan ook uit inkopen gedaan bij de benzinestations langs de snelweg. Qua specerijen had o.a. ik zo’n handig potje bij me waarin zes verschillende kruiden zitten. Daardoor konden de gerechten best makkelijk op smaak gebracht worden.

De komende dagen deel ik een paar van deze recepten. Wellicht een inspiratiebron voor diegene die nog onderweg zijn of gaan. Vandaag een kidneybonenschotel.

Ingrediënten (2 personen)

 1 blikje kidneybonen
 1 tomaat
 0,5 paprika
 1 ui
 0,25 courgette
 2 saucijsjes (optioneel)
paprikapoeder
peper
zout
cayennepeper
plantaardige olie

Bereiding
Bak in de plantaardige olie de in stukjes gesneden ui, knoflook, paprika, tomaat, courgette en evt. de saucijsjes. Voeg de kidneybonen toe. Kruid met paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper.