Wat groeit bij jou als kool?
De afgelopen week lunchte buiten de deur. Daar stond witte kool – kerrie – kokossoep op het menu. Ik moest even wennen aan het idee, maar besloot deze toch te nemen. Ik vond de soep verrassend lekker. Tja en als soepverslaafde wil ik natuurlijk graag nieuwe soepen aan mijn repertoire toevoegen. Deze keer bleek dat niet moeilijk. Dus onderstaand het recept van mijn variant.
Ingrediënten (4 personen)
0,5 | witte kool |
1 | ui |
0,5 | prei |
1 | ei |
200 ml | kokosmelk |
0,5 stengel | sereh |
1 | citroenblad |
1,5 liter | groentebouillon |
1 eetlepel | kerriepoeder (massala of madras) |
plantaardige olie | |
peper | |
zout |
Bereiding
Fruit in olie de gesneden witte kool, prei, ui en kerriepoeder. Voeg groentebouillon, sereh, citroenblad, peper en zout toe. Kook de soep tot de groenten gaar zijn. Verwijder de sereh en het citroenblad. Kluts het ei en voeg dit toe. Pureer de soep en maak af met kokosmelk.