Wat is voor jou het toppunt van stoer (wat vind jij van jezelf stoer en wat vind jij van een ander stoer?
Paprika’s gevuld met gehakt en feta uit de oven kost wat meer tijd om te maken, maar dan heb je ook wel wat; een stoere ovenschotel met een mediteraantintje.
Ingrediënten (2 personen)
2 | paprika’s |
250 gram | gehakt |
1 | ui |
1 teentje | knoflook |
0,5 | spaanse peper |
0,25 | courgette |
5 | champignons |
1 eetlepel | kappertjes |
1 cm | verse gember |
10 | olijven |
1 theelepel | komijn gemalen |
5 blaadjes | basilicum |
peper | |
zout | |
0,5 kopje | quinoa |
Voor de saus | |
2 | tomaten |
2 eetlepels | tomatenpuree |
0,5 | ui |
1 teentje | knoflook |
1 theelepel | komijn gemalen |
1 theelepel | tijmblad |
0,5 | bouillonblokje |
1 scheut | rode wijn |
0,5 eetlepel | paprikapoeder |
Bereiding
Snijd de tomaten en knoflook fijn. Rasp een halve ui. Doe dit alles samen met tomatenpuree, rode wijn, een beetje bouillon, komijn gemalen, tijmblad en paprikapoeder in een pan en breng aan de kook.
Kook de quinoa volgens voorschrift. Snijd de paprika doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Snijd de courgette, ui, knoflook, gember, spaanse peper, olijven, champignons en feta in kleine stukjes. Meng de quinoa, gesneden groenten, feta, gehakt, kappertjes, olijven, komijn gemalen, basilicum, peper en zout. Doe het gehakt in de paprika’s. Leg deze in een ovenschaal. Giet de saus er naast en er over. Plaats in de oven voor 20-30 minuten op 180 graden.