Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Reflectievraag, Salades, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

IJsbergsla met groenten en zaden

Het maken van deze ijsbergsalade met groenten en zaden was weer een heerlijke meditatieve bezigheid voorafgaande aan een dag familieopstellingen. Ik maakte deze vorige week woensdag; de dag van een nieuwe maan, deze keer in tweeling. Het is dan zeer aannemelijk dat communicatie een rol gaat spelen. Wat zou jij deze maancyclus van 28 dagen tot ontwikkeling willen brengen?

Ingrediënten (2 personen)

 0,25 krop ijsbergsla
 1 tomaat
 0,25 komkommer
 0,25 paprika
 2 stengels bleekselderij
 2 wortels
 10 olijven
 2 eetlepels rozijnen
 2 eetlepels zonnebloempitten
 2 eetlepels pompoenpitten
 1 scheut balsamicoazijn
 2 scheuten olijfolie
 5 blaadjes basilicumblad
 1 eetlepel pesto

Bereiding
Snijd de ijsbergsla, tomaat, komkommer, paprika, bleekselderij, wortels en olijven in kleine stukjes en doe die in een schaal. Strooi daarover heen de rozijnen, zonnebloempitten en pompoenpitten. Meng in een kommetje de balsamicoazijn, olijfolie, fijngesneden basilicum en pesto en giet die over de sla.