Peterselie is niet alleen lekker, maar ook gezond. Het voorkomt het uitdrijven van vocht. Het helpt om de botten stevig te houden. Het versterkt het immuunsysteem. Gaat artritis tegen en kan helend werkend bij diabetes. Ook kunnen tandpijn en huidproblemen tegen gegaan worden met peterselie. Je leest het al, een multifunctioneel kruid.
Hierbij het recept van peterseliesoep. Oorspronkelijk is het een recept met gewone aardappel (in plaats van zoete aardappel) en kookroom (in plaats van kokoscream). Het wordt daarmee wel een beetje een andere soep, wat zoeter in zijn smaak, maar daarmee niet minder lekker.
Ingrediënten
1 | zoete aardappel |
1/2 bosje | peterselie |
1 | ui |
1 pakje | kokoscream |
1 liter | groentebouillon |
peper | |
1 theelepel | paprikapoeder |
0,5 theelepel | cayennepeper |
Bereiding
Schil de zoete aardappel en de ui en snijd deze in stukjes. Doe die samen met de geknipte peterselie, bouillon, peper, paprikapoeder en cayennepeper in de pan en breng aan de kook. Laat de soep gedurende ca. 20 minuten doorkoken. Maak af met kokoscream.