Herinner je je deze nog?
Dat waren nog eens andere tijden. Geloof dat we nu toch wel wat meer kunnen maken van bruine bonen. Wat denk je van een pittige bruine bonenschotel met mango?
Ingrediënten (3 personen)
1 blik | bruine bonen |
200 gram | gehakt |
50 gram | spekjes |
1 | ui |
1 teentje | knoflook |
0,25 | courgette |
0,25 | prei |
0,5 | paprika |
10 | olijven |
0,5 | mango |
1 stengel | bleekselderij |
1 | tomaat |
1 cm | gember |
1 | spaanse peper |
2 takjes | peterselieblad |
1 theelepel | komijn gemalen |
0,5 theelepel | cayennepeper |
peper | |
1 scheut | plantaardige olie |
1 eetlepel | tomatenpuree |
1 scheut | rode wijn |
Bereiding
Snijd de ui, knoflook, courgette, prei, paprika, olijven, gember, tomaat, spaanse peper en mango in kleine stukjes. Bak de ui, knoflook, spekjes en gehakt in olie. Voeg courgette, prei, paprika, tomaat en spaanse peper toe en bak die mee tot alle groenten beetgaar zijn. Voeg komijn, cayennepeper, rode wijn, tomatenpuree, mango, gehakte peterselieblad en bruine bonen toe en verwarm tot de hele schotel door en door warm is.