Wanneer ben jij geneigd om iets “tussen de soep en de aardappels door” aan te kaarten?
Deze pittige Broccoli-Courgettesoep bevat veel vitaminen en is lekker verwarmend op koude dagen of op andere dagen dat je wat pit nodig hebt.
Ingrediënten (4 personen)
0,5 struik | broccoli |
0,5 | courgette |
1 stengel | bleekselderij |
1 kleine | zoete aardappel |
1 | ui |
0,5 | spaanse peper |
1 cm | gember |
bouillonpoeder | |
paprikapoeder | |
cayennepeper | |
peper | |
1 scheut | witte wijn |
plantaardige olie | |
ei |
Bereiding
Snijd de ui, broccoli, courgette, bleekselderij, gember, zoete aardappel en spaanse peper in stukjes. Fruit die in plantaardige olie. Voeg water bouillonpoeder, paprikapoeder, cayennepeper, peper en witte wijn toe. Breng de soep aan de kook en laat deze koken tot de groenten gaar zijn. Kluts een ei en voeg dat al roerend toe. Pureer de soep met de staafmixer.