Bijgerechten, Glutenvrij, Lunch, Ontbijt, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch

Spelt-Roggebrood

spelt roggebrood

Afgelopen week was ik Lapland. Daar kreeg ik heerlijk Fins roggebrood geserveerd. Thuis gekomen ben ik op zoek gegaan naar een recept. De meeste recepten bleken tarwebloem te bevatten. Dus werd productontwikkelingsknop weer aangezet en daar kwam het onderstaande spelt-roggebrood uit voort.

Ingrediënten 

 250 gram  volkoren speltmeel
 150 gram  roggemeel
 300 gram  water
 2 eetlepels  schapenyoghurt
 1 theelepel  zeezout
 2 eetlepels  zonnebloempitten
 7 gram  gist (gedroogd)

Bereiding
Je kunt dit brood bakken in de broodbakmachine. Hiervoor doe je het speltmeel, roggemeel, water, schapenyoghurt, zeezout, zonnebloempitten en gist in de broodbakmachine. Selecteer een lang bakprogramma. Heb je geen broodbakmachine, dan doe je alle ingrediënten in een mengkom en maakt er een mooie deegbal van. Laat deze bal eventueel een uurtje rijzen. Leg hem op een bakplaat met bakpapier en duw de bol een beetje platter. Kerf eventueel een kruis op de bolle kant en bestrooi de bol met roggemeel. Bak het brood in 40-45 minuten gaar op 180-200 graden in de oven