Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Reflectievraag, Suikervrij, Tarwevrij, Thais

Massamancurry

massamancurry

Welke reis ga jij vandaag maken of heb je vandaag gemaakt?

De Massamancurry is afkomstig uit de Thaise keuken. Ik vind het altijd erg makkelijk om deze in de slowcooker te maken. Je stopt in de ochtend alle ingrediënten in de pan. Stelt in hoeveel uur gaartijd nodig is en wanneer het klaar moet zijn. En ook al ben je de hele dag en route, de slowcooker doet zijn werk wel. Dit gerecht is lekker om te eten met (bloemkool)rijst een salade of een roerbakgroente-schotel van bijvoorbeeld kousenband of snijbonen.

Ingrediënten (4 personen)

 500 gram  lamspoulet
 1  ui
 3 teentjes  knoflook
 2  citroenblad
 1 stengel  sereh
 1 theelepel  masala kerry
 1 theelepel  komijn gemalen
 1 theelepel  koriander gemalen
 1  steranijs
 10  krielaardappeltjes
 1 pakje  kokoscream
 2  laurierblaadjes
 1  spaanse peper
 1 scheut  vissaus
 0,5 theelepel  cardamom
 1 eetlepel  tamarinde
 1 stukje  curcumawortel of snufje curcuma gemalen
 peper
 1 handje  cashewnoten
 1 cm  gember (vers)

Bereiding
Snijd de ui, knoflook, spaanse peper, gember in kleine stukjes. Schil de krielaardappeltjes. Doe dit samen met de lamspoulet, citroenblad, massala kerry, komijn gemalen, koriander gemalen, steranijs, kokoscream, laurierblaadjes, vissaus, cardamom, tamarinde, curcuma, peper, cashewnoten en water (ca. 200 ml., zodat er een goede laag water op de bodem van de pan aanwezig is) in de slowcooker. Dit gerecht heeft ongeveer 4-6 uur gaartijd nodig. Dit hangt een beetje van jouw type slowcooker af. Heb je geen slowcooker dan kan het ook in een stoofpan klaargemaakt worden.