Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Notenvrij, Reflectievraag, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Pompoenrollade

Wat was voor jou vandaag wonderbaarlijk?

Ingrediënten Pompoenrollade
1 flespompoen
250 gram boerenkool
50 gram pijnboompitten
1 ui
1 teentje knoflook
0,25 paprika
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel ras-el-hanout
1 theelepel tijm
0,5 rode peper
100 gram paddenstoelen
peper
zout
200 gram ricotta
olijfolie
bindgaren of rolladetouw
Bereiding
Snijd de pompoen in tweeen. Verwijder de pitten. Bestrijk de pompoen met olie. Leg deze op een bakplaat en plaats die voor 40 minuten in de oven bij ca. 175 graden. Kook de boerenkool in water gedurende 5-10 minuten. Fruit de fijngesneden ui, knoflook, rode peper, paprika, champignons, paprikapoeder, ras-el-hanout, tijm, peper en zout in olie. Roer de boerenkool en ricota er door heen. Vul de beide helften van de pompoen met dit mengsel. Leg de helften op elkaar. Bind deze samen als een rollade. Plaats de pompoen opnieuw in de oven en gaar deze gedurende 20-25 minuten op 175 graden.