Glutenvrij, Koemelkvrij, Notenvrij, Soep, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Pompoensoep

pompoen

Er is een sprookje waarin een pompoen en muizen worden omgetoverd in een gouden koets met paarden ervoor. Waar zou jij de pompoenen in willen veranderen als je daar toe in staat zou zijn?

In het najaar zijn er volop pompoenen verkrijgbaar. Uitermate geschikt om een voedzame soep van te maken. Veel mensen vinden het veel werk om de pompoen te schillen. Dit is echter voor soep niet nodig. Je hoeft alleen de steel en de pitten te verwijderen en in stukken te snijden. Door de pompoenstukken even te bakken en daarna een tijdje te koken in bouillon wordt de pompoen zacht die daarna gepureerd kan worden. Het resultaat: een heerlijke pompoensoep.

Ingrediënten 

1 pompoen
1 ui
1 perssinaasappel
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel Hindoestaanse kerriepoeder (of 1 eetlepel milde currypasta van bijvoorbeeld pataks)
1 cm gember
2 groentebouillonblokjes (glutenvrij)
peper
zout
0,5 pakje kokosroom
1 eetlepel kokosolie

Bereidingswijze
Snijd de pompoen in vieren en haal de pitten eruit. Maak van de partjes eventueel nog kleinere stukjes. Schil de ui en de gember en snijd deze in stukken. Fruit de ui en gember in kokosolie. Voeg de stukken pompoen toe en bak die kort mee. Pers de sinaasappel. Voeg dan de sinaasappelsap, 1-1,5 liter water, groentebouillonblokjes, tomatenpuree, kerriepoeder, peper en zout toe aan pompoen en de uien. Breng het geheel aan de kook en laat dit gedurende 20 minuten pruttelen tot de pompoen zacht en gaar is. Pureer met de staafmixer. Dien op met een scheutje kokosroom.