Broodbeleg, Glutenvrij, Koemelkvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Tussendoortje, Veganistisch, Vegetarisch

Amandelkaas

Wanneer heb jij je voor het laatst de kaas van het brood laten eten?

Altijd leuk om op zoek te gaan naar alternatieven als je iets niet mag eten. Ik heb me verrast in de afgelopen tijd wat er allemaal voor creativiteit is op voedingsgebied. En het heeft ook mijn inspiratie en creatiekracht enorm doen toenemen. Als vervanger voor dierlijke kaas, hier dan ook een lichtzoet amandelkaasje, lekker op een toastje of zo uit het vuistje.

Ingrediënten 

160 gram amandelen
1 eetlepel edelgist
0,5 bosui
0,25 spaanse peper
peper
zout
1 snufje paprikapoeder
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
150 ml water

Bereidingswijze
Week de amandelen gedurende 6 uur in water. Doe de amandel, edelgist, bosui, spaanse peper, peper, zout, paprikapoeder, olijfolie, citroensap en water in de keukenmachine. Maal de ingrediënten tot een gladde pulp. Doe de pulp in een kaasdoek en knijp lichtjes wat vocht eruit. Hang de kaasdoek met de kaasbal erin op, zodat het vocht kan wegvloeien (zie foto) en plaats het geheel gedurende een nacht in de koelkast. Leg de kaasbol op bakplaat die voorzien is van bakpapier. Bak de amandelkaas gedurende 25-30 minuten in de oven op 165 graden. Wil je een wat bruinere en drogere kaas, dan kun je de kaasbol wat langer in de oven laten staan.