Bijgerechten, Borrelhapjes, Broodbeleg, Energieoefeningen, Glutenvrij, Koemelkvrij, Notenvrij, Reflectievraag, Spreads, sauzen en pasta's, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Quinoaspread met kerry en kokos


Hoe zit jij in jouw vel vandaag?

Wellicht weet je direct al een antwoord op deze vraag. En weet je ook wat er eventueel nodig is om jezelf nog beter te voelen.

Je kunt ook nog wat nader onderzoek verrichten. Ga met je aandacht naar binnen en stel jezelf eens voor dat je:
– een linker- en een rechterkant hebt. Hoe voel je je dan links en hoe voel je je rechts. Welke woorden passen daarbij?
– een voor- en een achterkant hebt. Wat ervaar je daar in en hoe zou je eventuele verschillen willen omschrijven?
– een onderkant en een bovenkant hebt. Wat neem je in dat geval waar?
Zijn er gebieden waar je niet graag komt of die meer stromend zou mogen zijn? Laat dan energie van de stromende gebieden naar de minder stromende gebieden gaan of breng je ademhaling in de richting van die plekken die om aandacht vragen. Wat verandert er dan?

Ingrediënten Quinoaspread met kerry en kokos
3 eetlepels quinoa (gekookt)
0,5 ui
4 plakjes zoete aardappel of winterwortel
1 eetlepel kokos rasp
0,5 – 1 cm santen
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel paprikapoeder
0,5 theelepel komijn gemalen
0,5 theelepel cayennepeper
1 scheut plantaardige olie
0,5 eetlepel tomatenpuree
zeekraalzilt (of zout)
peper
Bereiding
Fruit in olie de fijngesneden ui en zoete aardappel (of winterwortel). Voeg de kokosrasp, santen, cayennepeper, tomatenpuree, komijn gemalen, zeekraalzilt, paprikapoeder en kerriepoeder toe. Laat nog kort doorwarmen. Doe dit mengsel samen met de gekookte quinoa in een keukenmachine en pureer. Als de spread te stevig is kan er nog wat water of (plantaardige) melk toegevoegd worden. De spread kan zowel warm als koud gegeten worden.